luni, 12 noiembrie 2007

prima zapada in acest sezon - Poiana Brasov sambata

Vezi galeria foto Poiana Brasov 10 noiembrie 2007 aici


Sambata, 6 A.M. Plecat din casa spre gara. Casa de bilete. Soc. 315.000 biletul pana la Brasov, la acceleratul de 7:08 dimineata. In Predeal am coborat ex abrupto, si m-au luat niste prieteni (multumesc , by the way) pana in Poiana. Drumul prin Rasnov cam inghetat, dar zapada sporadica pana sus in Poiana. Mergea doar telecabina mare (cea dinspre partia Bradu).
Sus, frig, viscol si zapada proaspata. Doar cativa drumeti ne-o luasera inainte. Prima parte a Drumului Rosu avea zapada suficienta, destul de moale si grea insa. De pe la jumatate insa, erau portiuni unde se vedeau inca bucati de miriste si pietre, care mai de care mai rasarite.


Drumul Rosu devenea cvasi-impracticabil spre a doua jumatate - ATV-urile care urcau furioase pe el au avut grija sa scoata toate pietrele posibile si pamantul la suprafata.
Pe margini, mai era inca zapada proaspata, dar stratul era subtire, nu acoperea in totalitate bradutii, si riscul de zgarieturi pe placa si pe propriul organism se mentinea constant.

Pe de alta parte, ninsoarea abundenta si constanta de pe parcursul zilei a creat o atmosfera de poveste, de care mi-a fost dor aproape un an. Pacat ca temperaturile destul de ridicate din Poiana nu vor pastra zapada proaspata in starea initiala...
Pe Sulinar zapada parea mult mai buna, din pacate nestiind daca se poate cobori pana jos pe placa am luat-o pe Drumul Rosu, pe care l-am parcurs un sfert pe jos cu placa in spate.

A fost o zi frumoasa, in ciuda cetii, a drumului rasturnat de ATV-uri si a faptului ca am ajuns foarte tarziu. De ce? Pentru ca a fost PRIMA ZI DE ZAPADA din acest sezon (2007-2008).

Niciun comentariu: