marți, 12 februarie 2008

9 februarie - gloante si cenusa la Predeal

Sambata dimineata, excursie de o zi la munte. Plecasem din Bucuresti pe la 6.30 si deja la 7 si ceva cand ieseam din Bucuresti era aglomerat. Drumul bun, ba soare ba nori, cand am ajuns in Sinaia se vedea un soare apetisant la 2000 sus, dar noi pornisem spre Predeal (costuri mai reduse, ajungeam mai rapid, in fine) asa ca am oftat si am trecut mai departe. Pe la Busteni era o burnita marunta care ne-a cam dat fiori (ne-am gandit ca daca ploua facem drumul degeaba), dar spre Predeal a inceput sa rasara soarele si pe ulita noastra (nu de alta, dar carutele pe un drum pasnic de tara cred ca merg intr-un ritm mai alert decat noi pe DN1).
La Predeal, dupa un sandvis mancat in masina in parcare si un ceai baut la o pizzerie (suna alandala dar la ce preturi exista langa partie, e mai bine sa te incalzesti inainte decat intre 2 ture de dat), am constatat urmatoarele lucruri:
-partia Cocosul inghetata bocna, cu ceva zapada maturata dintr-o parte in alta si multi invatacei si instructori pe mijlocul partiei
-partia Clabucet de asemenea inghetata bocna, cu ceva pietris unde se separa Clabucet sosire si varianta, pietris care cauza de altfel si o adunare populara de analizare a situatiei de fapt si a masurilor de a ajunge pana jos cu placa/skiurile intr-o bucata. ceva imi spune ca daca veneai cu viteza pe acolo si nu vedeai pietrele sau oamenii aveai probleme serioase...eu am reusit sa le evit cu placa la brat. trist dar adevarat.
Dupa ce am experimentat cele 2 partii si starea lor jalnica, cu tot soarele care aparuse pe cer nu mi-a mai prea ars de patinaj artistic. Iar duminica, la munte a nins! Ghinion de nesansa. Poate data viitoare nimeresc mai multa zapada...ca tot mai am puncte pe care sa le folosesc, intrucat n-am avut cumpatarea sa constat intai starea partiilor si apoi sa investesc.
Daca stie cineva ceva de Ranca si partiile de pe acolo, va rog sa va faceti pomana si sa ma briefuiti si pe mine cu ceva ponturi (cazare, preturi la urcari, unde se mananca bine, ce e de evitat, cum se ajunge cel mai rapid acolo etc. Perioada in care vreau sa ajung, teoretic, este 1-3 martie. Adica un cadou de martisor pentru myself! Ceea ce va doresc si voua.

Niciun comentariu: